“Po dragom kraju” – 11.08.2018.

 

Okupljanje članova ”Gradine” počelo je 11.08.2018. u 8:00 na parkiralištu kod željezničke stanice u Konjščini.

Prema prije definiranim zaduženjima, članovi su pripremili tri stola; jedan za prijavu planinara i kupovinu kupona za grah i/ili kobasice, drugi stol sa ponudom promo materijala i dnevnika šetnice te treći stol sa čajem, pecivima i pićima dobrodošlice (voda i žestica).

Gosti su se počeli okupljati od 8:30. Početak pohoda je bio planiran u 9:30 odnosno prilagođen dolasku prvih vlakova iz Zagreba i Varaždina.

Na pohod se prijavilo ukupno 106 sudionika (6% više nego prošle godine)..

Okupljene je u 9:30 pozdravio predsjednik društva Tomislav Lugarić, nakon čega su vođenje preuzeli vodiči. Šetnicu smo počeli na željezničkoj stanici i dalje pored pruge preko Bočaka prema Donjoj Konjščini. Zatim smo se po dionici našeg planinarskog puta ”Konjščina – Ivanščica” uputiti prema Kosovečkom, gdje smo kod Lovačkog doma kratko odmoriti i okrijepili (peciva, keksi, čaj, voda i sokovi). Šetnju smo nastavili šumskim putevima prema Klimnu, a zatim se pored vinograda i klijeti spustiti do Društvenog doma u Klimnu uz još jedan kratki odmor za okrepu (vino, voda, sokovi, lubenica). Dalje smo nastaviti kroz Bočadir prema Donjoj Konjščini i našem cilju –  Hrvatskom vatrogasnom domu.

U vremenu od 14:15 do 15:00 sati sudionici su stigli kod Vatrogasnog doma, gdje je organizirano druženje uz ponudu hrane i pića i zabava uz društvene igre (potezanje užeta, kamena s ramena i viseća kuglana).

Sudionicima su ovjereni Dnevnici šetnice, dodijeljeni bedževi za 3. ili 6. sudjelovanje, Zahvalnice za 9. sudjelovanje na šetnici te priznanja svim društvima sudionicima. Nakon završenih igri pobjednicima su dodijeljene medalje i pehari.

Zainteresiranim sudionicima je omogućeno razgledavanje Galerije Čular. Nakon druženja sudionici su upućeni kod Starog grada u Konjščini na program u sklopu dana Općine Konjščina.